skład / składniki
metoda gotowania
mieszkałem 16 lat w zachodniej Syberii i oczywiście znam przepisy kulinarne wielu potraw kuchni narodowej ludów północy. Na przykład jedną z moich ulubionych przekąsek jest stroganina rybna. Teraz podzielę się z wami sposobem przygotowania tego posiłku. Na początek bierzemy świeżą rybę, myjemy ją, patroszymy, wyjmujemy kości, pozostawiając tylko filet. Teraz bierzemy głębokie danie, wlewamy do niego pół szklanki octu jabłkowego, dodajemy obraną, pokrojoną w pierścienie lub półpierścienie cebulę (można ją również drobno posiekać lub zmielić w blenderze, zetrzeć), sól i pieprz według własnego gustu. Teraz bierzemy płonącą czerwoną paprykę, a także dodajemy do całkowitej masy, wszystko dokładnie mieszamy. Następnie wkładamy rybę do przygotowanej marynaty i pozostawiamy ją pod uciskiem na jeden dzień w holoidlniku do namoczenia. Po tym czasie wyjmujemy rybę, suszymy i wkładamy do zamrażarki. W razie potrzeby wyjmujemy ją, strugamy na cienkie talerze i podajemy do stołu jako przekąskę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g