skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie składników. Kuchnia włoska uwielbia smak bardziej wyrafinowany, więc możesz dodać więcej ostrych przypraw. Możesz również dodać oliwki, kapary, ostrą paprykę i inne, jeśli chcesz, więcej świeżych ziół. Możesz użyć zamrażania zieleni. Ale nawet bez nich makaron okazuje się smaczny, pachnący i pikantny.
Krok 2:
Czosnek drobno posiekaj lub zmiel przez prasę.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Rozłóż posiekany czosnek na patelni, smaż przez około 5 minut. W tym czasie powinien stać się przezroczysty i lekko zrumieniony.
Krok 4:
Umyj pomidory, pokrój w małe kostki. Jeśli pomidory są duże, ze sztywną skórą, lepiej je poparzyć wrzącą wodą i usunąć skórkę, a następnie drobno posiekać. Umieść pomidory na czosnku na patelni. Smaż warzywa przez 15 minut na małym ogniu, aż pomidory wypuszczą sok.
Krok 5:
Następnie dodaj kolendrę i pietruszkę, sól do smaku, wymieszaj, możesz dodać ostrą paprykę. Smażyć przez około 3 minuty. Wyłącz ogień. Nie musisz smażyć przez długi czas, aby warzywa się nie paliły, a sos nie odparował.
Krok 6:
Makaron można gotować równolegle. W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól. Włóż makaron. Gotuj do miękkości, zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu. Czas gotowania makaronu zależy od odmiany, jakości i producenta. Spuść wodę z makaronu. Makaron posyp oliwą z oliwek, delikatnie wymieszaj, aby się nie sklejały.
Krok 7:
Rozłóż gotowy makaron na talerzach, na wierzchu sos pomidorowy. Makaron można podawać po włosku jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g