noworoczna Terrina z pstrąga

cienkie plasterki Delikatnego pstrąga z warzywami nie pozostawiają obojętnym! Smacznie. Piękny.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 12 g
tłuszcze 30 % 6 g
węglowodany 10 % 2 g
108 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.

gotuj pstrąga w osolonej wodzie.
ugotuj jajka i marchewkę.
cukinię obrać, pokroić w cienkie paski i smażyć na oleju roślinnym przez 3-4 minuty, aby cukinia nie zmieniła koloru.
obierz jajka.
obierz marchewki i pokrój w cienkie kostki.
żelatyna zalać wodą.
schłodzić rybę, uwolnić ją ze skóry i kości, posiekać, aby uzyskać małe płytki.
umieść białka starte na drobnej tarce w formie.
ułóż cukinię na białkach, aby utworzyła równą warstwę bez przerw.
następnie ułóż warstwę ryby.
połóż marchewki równą warstwą na rybie.
następnie ułóż żółtka starte na drobnej tarce.
uzupełnij terrinę warstwą ryby.
żelatynę rozpuść w łaźni wodnej i zalej terriną.
włóż formę do lodówki.
Odwróć formę z gotową terriną na półmisek i udekoruj cytryną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy