skład / składniki
gotowanie krok po kroku
gotuj pstrąga w osolonej wodzie.
ugotuj jajka i marchewkę.
cukinię obrać, pokroić w cienkie paski i smażyć na oleju roślinnym przez 3-4 minuty, aby cukinia nie zmieniła koloru.
obierz jajka.
obierz marchewki i pokrój w cienkie kostki.
żelatyna zalać wodą.
schłodzić rybę, uwolnić ją ze skóry i kości, posiekać, aby uzyskać małe płytki.
umieść białka starte na drobnej tarce w formie.
ułóż cukinię na białkach, aby utworzyła równą warstwę bez przerw.
następnie ułóż warstwę ryby.
połóż marchewki równą warstwą na rybie.
następnie ułóż żółtka starte na drobnej tarce.
uzupełnij terrinę warstwą ryby.
żelatynę rozpuść w łaźni wodnej i zalej terriną.
włóż formę do lodówki.
Odwróć formę z gotową terriną na półmisek i udekoruj cytryną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g