Sałatka Gil
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozgnieć rybę widelcem, wymieszaj z drobno posiekaną cebulą, żółtkami i kaszą.
dodaj majonez i dobrze wymieszaj.
rozłóż sałatkę na płaskim naczyniu, nadając jej pożądany kształt.
udekoruj ciało Gila startym białkiem, pierś-papryką, głową, skrzydłem i ogonem - oliwkami.
zrób gałązkę świerkową z zielonej cebuli i ogórka.
dodaj majonez i dobrze wymieszaj.
rozłóż sałatkę na płaskim naczyniu, nadając jej pożądany kształt.
udekoruj ciało Gila startym białkiem, pierś-papryką, głową, skrzydłem i ogonem - oliwkami.
zrób gałązkę świerkową z zielonej cebuli i ogórka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Bulgur - 342 kcal/100g
- Sayra fresh - 182 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g