skład / składniki
gotowanie krok po kroku
gotuj liście lasagne w osolonej wodzie przez 10 minut. Połóż ugotowane liście na siatce lub ruszcie, aby wyschły.
umyj warzywa i piecz je w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut.
warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę.
zetrzyj ser.
pokrój kilka kółek z pomidorów.
posiekaj pozostałe pomidory.
wymieszaj masę pieczonych warzyw, sól, pieprz.
przykryj głęboki kształt dwoma arkuszami lasagne, połóż połowę masy z pieczonych warzyw na wierzchu.
następnie ułóż liście lasagne. Połóż na nich posiekane pomidory. Sól, pieprz.
następnie rozłóż lasagne. Nas-pozostała masa z warzyw.
następnie ułóż liście lasagne. Wlać cały ser.
ułóż plastry pomidora na wierzchu i udekoruj lasagne gałązkami rozmarynu.
piecz lasagne przez 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Arkusze lasagne - 337 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g