smoothie z płatkami owsianymi i bananem

Twoje dzieci będą zachwycone tym pysznym napojem! Prosty przepis na maszynę kuchenną KM1010HSD / RD
OrsikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 4 % 1 g
węglowodany 88 % 21 g
94 kcal
IG: 14 / 76 / 10

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj jedzenie, umyj owoce i jagody

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz banany i pokrój na małe kawałki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść wszystkie składniki w misce miksującej

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubijaj do uzyskania gładkości na 6 prędkości. Pozostaw masę do zaparzenia, aż płatki zmiękną (5 minut).

Uwaga:

możesz wcześniej zaparzyć płatki owsiane odrobiną wrzącej wody.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g

Podobne przepisy