jogurt w jogurcie Narine
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Dokładnie umyj wszystkie słoiki jogurtu, zalej je wrzącą wodą.
2. Podgrzej mleko do 40 stopni lub użyj mleka o temperaturze pokojowej.
3. Wymieszaj mleko z "Narine-Forte"lub" Bifishka " Bifidmbacterin, wymieszaj.
4. Powstałą mieszaninę wlać do słoików jogurtu.
5. Zamknij je pokrywkami(dokładnie umyj pokrywki).
6. Pozostaw jogurt w jogurcie na 5-8 godzin, aby utworzyć skrzepy.
7. Następnie włóż do lodówki na 60-70 minut.
8. Gotowy jogurt przechowywać w lodówce.
9. Jeden słoik można przechowywać w lodówce na nowe porcje sfermentowanych produktów mlecznych na bazie "Narine-Forte" w ilości 2-3 łyżeczek gotowego produktu na słoik jogurtu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Zakwas - 29 kcal/100g