jogurt w jogurtownicy & quot; Narine & quot;

domowy jogurt! Prosty przepis na ulubione mleko!Dzieciom się spodoba!
lactomirAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 3 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 45 % 5 g
60 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 9 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

1. Dokładnie umyj wszystkie słoiki jogurtu, zalej je wrzącą wodą.

2. Podgrzej mleko do 40 stopni lub użyj mleka o temperaturze pokojowej.

3. Wymieszaj mleko z "Narine-Forte"lub" Bifishka " Bifidmbacterin, wymieszaj.

4. Powstałą mieszaninę wlać do słoików jogurtu.

5. Zamknij je pokrywkami(dokładnie umyj pokrywki).

6. Pozostaw jogurt w jogurcie na 5-8 godzin, aby utworzyć skrzepy.

7. Następnie włóż do lodówki na 60-70 minut.

8. Gotowy jogurt przechowywać w lodówce.

9. Jeden słoik można przechowywać w lodówce na nowe porcje sfermentowanych produktów mlecznych na bazie "Narine-Forte" w ilości 2-3 łyżeczek gotowego produktu na słoik jogurtu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Zakwas - 29   kcal/100g

Podobne przepisy