skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kup twaróg, nie kupiłem tłustego. Dodaj do niego sodę i pozostaw na 2-3 godziny w tym stanie. Następnie ubij jajko. Sól i dodaj zmiękczone masło. Wymieszaj z twarogiem. Podgrzej patelnię i połóż na niej powstałą masę. Musisz gotować, aż uzyskasz jednorodną masę. Aby się nie przypalić, pamiętaj, aby przeszkadzać. Nadal gotujemy. Czekamy, aż powstanie tostowa skórka. Podczas mieszania nie trzeba go zdejmować, więc lepiej, jeśli przeszkadzasz zwykłą drewnianą szpatułką. Masę z opiekaną skórką należy wlać do głębokiego pojemnika. Połóż folię spożywczą na dnie. Pozostaw do ostygnięcia powstały topiony ser domowy w temperaturze pokojowej. Następnie włóż go do lodówki, aby całkowicie zamarzł. To wszystko. Smakowity. A co najważniejsze, udowodniono, że nic nie jest zbędne. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g