skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak przygotować pachnący kompot ze świeżych truskawek w syropie cukrowym z dodatkiem kwasu cytrynowego na przyszłą zimę w słoikach, który bez wątpienia spodoba się wielu swoim wspaniałym smakiem? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania wspaniałego kompotu truskawkowego.
Krok 2:
Aby przygotować kompot, weź dużą patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwa litry wody.
Krok 3:
Wlej jeden kilogram siedemset gramów cukru do rondla z wodą, a następnie przykryj pokrywką i od czasu do czasu mieszając gotuj syrop w najwyższej temperaturze pieca.
Krok 4:
Dobrze opłucz dwa kilogramy świeżych truskawek, a następnie odetnij działki i pokrój każdą jagodę na pół, a następnie włóż jagodę do dużej miski i zalej przygotowanym syropem cukrowym.
Krok 5:
Nalegaj i namocz jagodę w syropie cukrowym, od czasu do czasu delikatnie mieszając przez trzy do czterech godzin.
Krok 6:
W miarę upływu czasu weź wymaganą ilość wcześniej umytych, wysterylizowanych słoików i napełnij każdą z nich jedną trzecią ugotowanej jagody.
Krok 7:
Wlej syrop jagodowy z miski do rondla, a następnie dodaj do niego ćwierć łyżeczki kwasu cytrynowego.
Krok 8:
Umieść patelnię na kuchence i zamknij ją pokrywką, a następnie zagotuj syrop jagodowy w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 9:
Ugotowany syrop jagodowy wlać na gorąco do słoików z jagodami, lekko Nie dolewając do góry i przykryć słoiki sterylnymi pokrywkami.
Krok 10:
Ułóż słoiki w garnku z wodą umieszczonym na piecu, który powinien sięgać do wieszaków słoików, a dno garnka wstępnie przykryć ściereczką kuchenną.
Krok 11:
Przykryj garnek pokrywką i zagotuj w nim wodę, a następnie kontynuuj sterylizację słoików z kompotem w niskiej temperaturze pieca przez piętnaście minut.
Krok 12:
Po upływie czasu wyjmij słoiki z kompotem z patelni i szczelnie przykryj pokrywkami.
Krok 13:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na świetny przepis na dość szybki i łatwy do przygotowania kompot truskawkowy z cukrem i dodatkiem kwasu cytrynowego na nadchodzącą zimę. Pachnący, smaczny i tonizujący domowy kompot z naturalnych świeżych truskawek, który można gotować z cukrem i zwykłym nieszkodliwym kwasem cytrynowym, jest wysokiej jakości i pełen witamin. Smacznego!
aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g