kompot z truskawek w syropie na zimę

aromatyczny i tonizujący napój jagodowy w puszkach! Dość szybki kompot truskawkowy w syropie cukrowym z kwasem cytrynowym na nadchodzącą zimę, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 32 g
129 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak przygotować pachnący kompot ze świeżych truskawek w syropie cukrowym z dodatkiem kwasu cytrynowego na przyszłą zimę w słoikach, który bez wątpienia spodoba się wielu swoim wspaniałym smakiem? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania wspaniałego kompotu truskawkowego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować kompot, weź dużą patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwa litry wody.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej jeden kilogram siedemset gramów cukru do rondla z wodą, a następnie przykryj pokrywką i od czasu do czasu mieszając gotuj syrop w najwyższej temperaturze pieca.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze opłucz dwa kilogramy świeżych truskawek, a następnie odetnij działki i pokrój każdą jagodę na pół, a następnie włóż jagodę do dużej miski i zalej przygotowanym syropem cukrowym.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nalegaj i namocz jagodę w syropie cukrowym, od czasu do czasu delikatnie mieszając przez trzy do czterech godzin.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W miarę upływu czasu weź wymaganą ilość wcześniej umytych, wysterylizowanych słoików i napełnij każdą z nich jedną trzecią ugotowanej jagody.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej syrop jagodowy z miski do rondla, a następnie dodaj do niego ćwierć łyżeczki kwasu cytrynowego.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść patelnię na kuchence i zamknij ją pokrywką, a następnie zagotuj syrop jagodowy w wysokiej temperaturze pieca.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ugotowany syrop jagodowy wlać na gorąco do słoików z jagodami, lekko Nie dolewając do góry i przykryć słoiki sterylnymi pokrywkami.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ułóż słoiki w garnku z wodą umieszczonym na piecu, który powinien sięgać do wieszaków słoików, a dno garnka wstępnie przykryć ściereczką kuchenną.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przykryj garnek pokrywką i zagotuj w nim wodę, a następnie kontynuuj sterylizację słoików z kompotem w niskiej temperaturze pieca przez piętnaście minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po upływie czasu wyjmij słoiki z kompotem z patelni i szczelnie przykryj pokrywkami.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na świetny przepis na dość szybki i łatwy do przygotowania kompot truskawkowy z cukrem i dodatkiem kwasu cytrynowego na nadchodzącą zimę. Pachnący, smaczny i tonizujący domowy kompot z naturalnych świeżych truskawek, który można gotować z cukrem i zwykłym nieszkodliwym kwasem cytrynowym, jest wysokiej jakości i pełen witamin. Smacznego! 

aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.

do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy