pasztet z wątróbki drobiowej
skład / składniki
16
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj wątrobę Usuń filmy i kanały, zalej mlekiem, odstaw na 1 godzinę.
pokrój cebulę, usmaż na oleju roślinnym, dodaj startą marchewkę na średniej tarce, Duś, aż marchewki będą miękkie. (marchewka dla amatora, nie można jej położyć, ale podoba mi się, że nadaje słodki smak)
smaż wątrobę na oleju roślinnym przez 5-7 minut, aż będzie miękka, sól, pieprz, przesuwaj ze smażeniem, przekręć dwa razy przez maszynę do mięsa( aby pasztet był delikatniejszy, przetrzyj przez sito) i wymieszaj ze zmiękczonym masłem. Rozłóż masę na tacach.
2 opcja:
puree wymieszaj tylko z 1 paczką masła, posmaruj folią spożywczą, włóż do lodówki, aby lekko zamarzła, a następnie posmaruj zmiękczonym SL. posmaruj drugą paczkę olejem i zwiń rolkę, włóż na zimno, aby zamarzła.
bardzo smaczne . Smacznego.
pokrój cebulę, usmaż na oleju roślinnym, dodaj startą marchewkę na średniej tarce, Duś, aż marchewki będą miękkie. (marchewka dla amatora, nie można jej położyć, ale podoba mi się, że nadaje słodki smak)
smaż wątrobę na oleju roślinnym przez 5-7 minut, aż będzie miękka, sól, pieprz, przesuwaj ze smażeniem, przekręć dwa razy przez maszynę do mięsa( aby pasztet był delikatniejszy, przetrzyj przez sito) i wymieszaj ze zmiękczonym masłem. Rozłóż masę na tacach.
2 opcja:
puree wymieszaj tylko z 1 paczką masła, posmaruj folią spożywczą, włóż do lodówki, aby lekko zamarzła, a następnie posmaruj zmiękczonym SL. posmaruj drugą paczkę olejem i zwiń rolkę, włóż na zimno, aby zamarzła.
bardzo smaczne . Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g