skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić domowe spaghetti z mielonym mięsem i koncentratem pomidorowym? Mięso mielone może być używane zarówno w domu, jak i zakupione. Wieprzowina, wołowina, kurczak lub cokolwiek innego. Jeśli, podobnie jak ja, wolisz domowe mięso mielone, polecam przewinąć mięso przez maszynkę do mięsa dwa razy, aby uzyskać większą miękkość. Mam mielone mięso wołowe. Przykryj mięso mielone folią spożywczą i pozostaw na razie w lodówce.
Krok 2:
Wlej zimną, przefiltrowaną wodę do garnka i umieść ją na średnim ogniu. Nie dodawaj jeszcze soli, aby woda szybciej się zagotowała.
Krok 3:
Na nieprzywierającej patelni rozgrzej olej słonecznikowy i dodaj drobno posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu na złoty kolor.
Krok 4:
Spaghetti umieść pionowo w garnku z wrzącą wodą! wodą, a gdy spaghetti zmięknie, użyj łyżki, aby pomóc im całkowicie w wodzie. Następnie sól wody do smaku.
Krok 5:
Gotuj spaghetti, mieszając od czasu do czasu, przez minutę krócej niż podano w instrukcji na opakowaniu. Gotowałem przez sześć minut po ponownym zagotowaniu wody. Ale spaghetti jest INNE dla każdego, więc skup się na instrukcjach. Podczas gotowania spaghetti zajmiemy się mięsem mielonym.
Krok 6:
Przenieś mięso mielone na patelnię i smaż, mieszając, przez około minutę. Mięso mielone powinno zmienić kolor.
Krok 7:
Po odparowaniu nadmiaru wilgoci dodaj koncentrat pomidorowy i Posol naczynie do smaku. Nadal możesz dodać swoje ulubione przyprawy odpowiednie do mięsa.
Krok 8:
Dusić mięso mielone na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez około pięć minut.
Krok 9:
Idealnie, do tego czasu spaghetti powinno być gotowe. Wrzuć je do durszlaka i pozwól, aby nadmiar wody spłynął. Następnie przenieś na patelnię do mięsa.
Krok 10:
Delikatnie wymieszaj naczynie szpatułką do gotowania, aby nie uszkodzić integralności spaghetti.
Krok 11:
Pod zamkniętą pokrywką podgrzej spaghetti przez kilka minut. Dlatego trochę nie ugotowaliśmy spaghetti na patelni. W przeciwnym razie na patelni już by przeszli. Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym podawane na gorąco. Możesz dodatkowo podać do nich dodatkowy sos pomidorowy lub keczup i udekorować świeżymi ziołami.
pyszne i satysfakcjonujące danie na każdy dzień. Może być dla dorosłych, a nawet dla dzieci, jeśli masz naturalną pastę pomidorową, bez konserwantów i wzmacniaczy smaku.
stopień wysmażenia spaghetti dostosuj do swoich upodobań. Możesz zostawić je i al dente i gotować do maksymalnej miękkości. Kto lubi...
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g