nerki z piklami

nerki z piklami i ziemniakami-obfite, smaczne, ekonomiczne! Nie wszyscy kochają podroby. Jednak dzięki umiejętnym dłoniom i odpowiednim przepisom każdy może nauczyć się lojalnie traktować zwierzęta zabite dla pożywienia i oszczędzać budżet rodzinny.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 55 % 6 g
47 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Pokrój przygotowane nerki w drobną kostkę. Obierz i pokrój ziemniaki nieco większe niż zupa. Pokrój ogórki na 4 części wzdłuż, a następnie w poprzek na dość cienkie plasterki. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
2. Włóż nerki i ziemniaki do rondla, zalej wodą i gotuj, aż ziemniaki będą całkowicie ugotowane. Następnie dodaj warzywa i gotuj, aż ziemniaki się ugotują. Na koniec dodaj zioła, ogórki i przyprawy. Zagotuj trochę, pozwól mu się zaparzyć.
miłego!
P. S. Jeśli masz świeże sparowane pąki (do 4 godzin od uboju), nie możesz ich przygotować - natychmiast umyj i gotuj. Aby przygotować pąki sklepowe (lub z rynku), musisz je dobrze namoczyć do jednego dnia, okresowo zmieniając wodę, możesz dodać trochę octu. Następnie nerki należy gotować - lub 15 minut po ugotowaniu lub jak ja - doprowadzić do wrzenia trzy razy, za każdym razem spuszczając wodę i dobrze spłukując nerki i patelnię, a czwarty raz gotować przez pół godziny po ugotowaniu. Następnie nerki można gotować według dowolnego przepisu-smażyć, dusić, piec lub używać do sałatek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Nerki wieprzowe - 102   kcal/100g

Podobne przepisy