zupa z makaronem mlecznym
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną zupę mleczną z makaronem, przygotujemy niezbędne składniki.
Krok 2:
Wymieszaj razem wodę i mleko.
Krok 3:
Dodaj sól.
Krok 4:
Włóż cukier i podpal patelnię.
Krok 5:
Gdy mleko i woda się zagotują, dodaj makaron. Ponownie zagotuj i zmniejsz Gaz, aby makaron się nie przypalił. Mieszając gotuj makaron przez 10 minut i zdejmij z ognia.
Krok 6:
Niech makaron się zaparzy. Najlepiej zostawić makaron na noc. A rano zacznij jeść, dodając kawałek masła do talerza.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g