syrop ze skórki cytryny
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1.& nbsp; skórkę z cytryny dokładnie umyj gorącą wodą ze szczotką, osusz, zetrzyj na drobnej tarce, włóż do małej patelni.
2. Napełnij skórkę wodą (około 100 ml) i pozostaw na 4-5 godzin.
3. Po upływie określonego czasu wlej wodę do rondla, wlej cukier, Wyślij do ognia.
4. W syropie cukrowym odciągamy wodę spod Skórki, gotujemy do pożądanej gęstości.
używamy syropu do różnych celów kulinarnych.
Przechowywać w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g