syrop ze skórki cytryny

Naucz się robić cudownie aromatyczny syrop. Syrop ze skórki cytryny może namoczyć herbatniki, wlać lody przed podaniem, dodać do wszelkiego rodzaju deserów, a także napojów. Syrop ma bardzo przyjemny aromat i sprawi, że Twoje ulubione potrawy będą jeszcze smaczniejsze!
PollyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 69 g
275 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 6 h 30 min

1.& nbsp; skórkę z cytryny dokładnie umyj gorącą wodą ze szczotką, osusz, zetrzyj na drobnej tarce, włóż do małej patelni.

2. Napełnij skórkę wodą (około 100 ml) i pozostaw na 4-5 godzin.

3. Po upływie określonego czasu wlej wodę do rondla, wlej cukier, Wyślij do ognia.

4. W syropie cukrowym odciągamy wodę spod Skórki, gotujemy do pożądanej gęstości.

używamy syropu do różnych celów kulinarnych.

Przechowywać w lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy