miód z szyszek sosnowych

zdrowa uczta wykonana z niezwykłych składników. Miód z szyszek sosnowych jest nie tylko smacznym dodatkiem do herbaty, ale także doskonałym lekarstwem na wzmocnienie odporności. Ten przepis jest wyjątkowy, ponieważ szyszki nie są poddawane obróbce cieplnej, co oznacza, że wszystkie witaminy są przechowywane w miodzie.
•Ludmila•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 61 g
239 kcal
IG: 2 / 0 / 98

metoda gotowania

czas gotowania: 21 D 30 min

przygotuj sterylny pojemnik, wlej trochę cukru na jego dno, a następnie rozłóż część szyszek w jednej warstwie. Wypełniamy szyszki cukrem, a tym samym napełniamy Pojemnik, posypując każdą warstwę szyszek cukrem. 

przykryj pojemnik czystym kawałkiem tkaniny, pozostaw w temperaturze pokojowej na trzy tygodnie. W tym czasie szyszki wypuszczą sok, który w interakcji z cukrem utworzy syrop. Od razu będzie trochę syropu, ale z każdym dniem jego ilość powinna wzrosnąć. 

wlej miód do suchego szklanego słoika i przechowuj w lodówce.

taki miód można dodać do herbaty lub po prostu zjeść.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Szyszki sosnowe - 0   kcal/100g

Podobne przepisy