morszczuk z warzywami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
tusze morszczuka należy umyć, oczyścić z wnętrzności i łusek (jeśli są obecne na rybach). Pokroić na małe kawałki. Sól, pieprz. Złożyć na patelnię.
zetrzyj marchewki lub drobno posiekaj,zależy to od gustu i nastroju. Drobno posiekaj cebulę. Ułóż mieszankę marchwi i cebuli na wierzchu ryby. Zalej sokiem pomidorowym. (Możesz po prostu użyć wody z przyprawami do ryb) i postawić na małym ogniu do duszenia. Dusić przez 30-40 minut, w zależności od tego, jak miękkie lubisz ryby. Osobiście lubię dusić dłużej.
dla miłośników smażenia można smażyć przed włożeniem do rondla, osobno ryby, osobno marchewki z cebulą i pomidorem. Uważam to za zbędne.
spróbuj-nie pożałujesz.
zetrzyj marchewki lub drobno posiekaj,zależy to od gustu i nastroju. Drobno posiekaj cebulę. Ułóż mieszankę marchwi i cebuli na wierzchu ryby. Zalej sokiem pomidorowym. (Możesz po prostu użyć wody z przyprawami do ryb) i postawić na małym ogniu do duszenia. Dusić przez 30-40 minut, w zależności od tego, jak miękkie lubisz ryby. Osobiście lubię dusić dłużej.
dla miłośników smażenia można smażyć przed włożeniem do rondla, osobno ryby, osobno marchewki z cebulą i pomidorem. Uważam to za zbędne.
spróbuj-nie pożałujesz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Morszczuk pieczony - 105 kcal/100g
- Morszczuk gotowany - 95 kcal/100g
- Morszczuk świeży - 86 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g