zupa fasolowa z orzechami chuda

niezwykła zupa obficie nakarmi całą rodzinę. Bardzo smaczna zupa z fasolą bezmięsną.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 7 g
tłuszcze 11 % 4 g
węglowodany 69 % 24 g
168 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
fasola (najlepiej Biała, miałem tylko ciemną, plami ziemniaki podczas gotowania), zalać wrzącą wodą, odstawić na 40 minut. Spuść wodę, zalej zimną wodą i gotuj do miękkości.

ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do prawie gotowej fasoli, posolić.

podsmaż cebulę i marchewkę osobno.

gdy ziemniaki są ugotowane, dodaj do zupy fasolę chudą, laur. posolić i pieprzyć liść, zmielone orzechy, na koniec wlać zielenie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy