zupa fasolowa z orzechami chuda
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
fasola (najlepiej Biała, miałem tylko ciemną, plami ziemniaki podczas gotowania), zalać wrzącą wodą, odstawić na 40 minut. Spuść wodę, zalej zimną wodą i gotuj do miękkości.
ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do prawie gotowej fasoli, posolić.
podsmaż cebulę i marchewkę osobno.
gdy ziemniaki są ugotowane, dodaj do zupy fasolę chudą, laur. posolić i pieprzyć liść, zmielone orzechy, na koniec wlać zielenie.
ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do prawie gotowej fasoli, posolić.
podsmaż cebulę i marchewkę osobno.
gdy ziemniaki są ugotowane, dodaj do zupy fasolę chudą, laur. posolić i pieprzyć liść, zmielone orzechy, na koniec wlać zielenie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g