ciasto na pierogi z jajkiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przesiej połowę mąki do miski na ciasto.
Krok 2:
Dodaj wodę do dołka mąki.
Krok 3:
Rozbij jajko.
Krok 4:
Dodaj sól i olej roślinny.
Krok 5:
Zagnieść ciasto.
Krok 6:
Stopniowo dodając pozostałą mąkę, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto.
Krok 7:
Włóż gotowe ciasto do lodówki na pół godziny.
Krok 8:
Niech ciasto z lodówki osiągnie temperaturę pokojową - i możesz wyrzeźbić pierogi.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g