ciasto na Gałuszki do zupy

delikatne, przewiewne, pachnące galuszki z ciasta w 5 minut! Ciasto na Galushki w zupie to przepis, który zawsze pomoże ci, jeśli chcesz szybko ugotować zupę. Ciasto ugniata się w pięć minut, pieczeń gotuje się również szybko. Okazuje się miękki, porowaty, niesamowicie smaczny! Ozdobią i urozmaicą każdą zupę, ale moim zdaniem każdy smakuje z nimi lepiej z kurczakiem. Spróbuj, na pewno ci się spodoba!
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 12 g
tłuszcze 20 % 8 g
węglowodany 51 % 21 g
209 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty do testu. Jako przyprawę wziąłem włoskie zioła.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozbij jajko do miski, dodaj sól i przyprawy według własnego gustu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj widelcem, aby lekko ubić jajko.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mąkę, wymieszaj, aby zniknęły grudki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciasto powinno mieć gęstszą konsystencję niż naleśniki. Dlatego dostosuj ilość mąki, może zająć więcej niż przepis. Jeśli nagle przeniesiesz mąkę, trochę mleka pomoże naprawić sytuację, dodaj ją do pożądanej gęstości.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Galushki zaczynają gotować dziesięć minut przed końcem gotowania zupy. Zauważ, że znacznie się powiększają,więc weź ciasto łyżeczką. Jeśli nadal okaże się Duży, pokrój je bezpośrednio na patelni nożem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Galushki gotuje się przez pięć do siedmiu minut. Na patelni o pojemności dwóch litrów Zajęło mi dwie porcje ciasta. Ale mam zupę bez ziemniaków, więc zobacz porcję dla siebie.

jako podstawę zupy z galushkami możesz wziąć dowolny bulion, mięso lub kurczak, próbowałem tylko zupy na wodzie, z dodatkiem masła. Galushki wprowadza się do bulionu na dziesięć minut przed końcem gotowania zupy, gdy wszystkie inne składniki są już dodane. Na samym końcu możesz dodać tylko zielenie i liście laurowe. Podałem przykład najprostszego ciasta na Galushki, które wykonuje się w pięć minut i doskonale pomoże, gdy nie ma dużo czasu na przygotowanie zupy. I są bardziej złożone przepisy, w których do ciasta dodaje się masło, kefir lub mleko. Mój prosty przepis wcale nie jest gorszy od złożonego, Galushki są bardzo smaczne! Możesz również użyć gotowego bulionu, a zupa będzie gotowa w ciągu kilku minut. Jeśli zrobisz ciasto trochę cieplejsze, to Galushki będą jak płatki, zupa okaże się" kędzierzawa", taka zupa została przygotowana w przedszkolu, dzieci bardzo ją lubią. Pyszna zupa z Galushki podawać ze śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy