skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty do testu. Jako przyprawę wziąłem włoskie zioła.
Krok 2:
Rozbij jajko do miski, dodaj sól i przyprawy według własnego gustu.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj widelcem, aby lekko ubić jajko.
Krok 4:
Dodaj mąkę, wymieszaj, aby zniknęły grudki.
Krok 5:
Ciasto powinno mieć gęstszą konsystencję niż naleśniki. Dlatego dostosuj ilość mąki, może zająć więcej niż przepis. Jeśli nagle przeniesiesz mąkę, trochę mleka pomoże naprawić sytuację, dodaj ją do pożądanej gęstości.
Krok 6:
Galushki zaczynają gotować dziesięć minut przed końcem gotowania zupy. Zauważ, że znacznie się powiększają,więc weź ciasto łyżeczką. Jeśli nadal okaże się Duży, pokrój je bezpośrednio na patelni nożem.
Krok 7:
Galushki gotuje się przez pięć do siedmiu minut. Na patelni o pojemności dwóch litrów Zajęło mi dwie porcje ciasta. Ale mam zupę bez ziemniaków, więc zobacz porcję dla siebie.
jako podstawę zupy z galushkami możesz wziąć dowolny bulion, mięso lub kurczak, próbowałem tylko zupy na wodzie, z dodatkiem masła. Galushki wprowadza się do bulionu na dziesięć minut przed końcem gotowania zupy, gdy wszystkie inne składniki są już dodane. Na samym końcu możesz dodać tylko zielenie i liście laurowe. Podałem przykład najprostszego ciasta na Galushki, które wykonuje się w pięć minut i doskonale pomoże, gdy nie ma dużo czasu na przygotowanie zupy. I są bardziej złożone przepisy, w których do ciasta dodaje się masło, kefir lub mleko. Mój prosty przepis wcale nie jest gorszy od złożonego, Galushki są bardzo smaczne! Możesz również użyć gotowego bulionu, a zupa będzie gotowa w ciągu kilku minut. Jeśli zrobisz ciasto trochę cieplejsze, to Galushki będą jak płatki, zupa okaże się" kędzierzawa", taka zupa została przygotowana w przedszkolu, dzieci bardzo ją lubią. Pyszna zupa z Galushki podawać ze śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g