skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić krem z twarogu? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Śmietana do ubijania powinna być wysokotłuszczowa i dobrze schłodzona. Jeśli weźmiesz śmietanę o zawartości tłuszczu mniejszej niż 33 %, nie zostaną one ubite w śmietanie, a masa pozostanie płynna. Zawartość tłuszczu w twarogu nie ma znaczenia, najważniejsze jest to, że jest miękki i jednorodny. Aby to zrobić, możesz przetrzeć twaróg przez sito. Ilość cukru pudru można nieco zmienić według własnych upodobań.
Krok 2:
Jeśli twaróg jest suchy, dodaj do niego trochę śmietany z całości i rozgnieć łyżką, aby masa twarogowa stała się pastowata.
Krok 3:
Następnie wlej pozostałą śmietanę do miski.
Krok 4:
Dodaj cukier puder. możesz samodzielnie zrobić cukier puder, mieląc cukier w blenderze lub młynku do kawy.
Krok 5:
Teraz wymieszaj wszystkie składniki na niskiej prędkości miksera, a następnie włącz maksymalną prędkość i ubij wszystko razem, aż uzyskasz puszystą, stabilną masę. Krem twarogowy jest dość gęsty i dobrze zachowuje swój kształt.
Krok 6:
Użyj gotowego kremu do warstwowania ciast lub ciast. Będzie również bardzo smaczny jako deser, uzupełniony świeżymi jagodami. Ta ilość kremu wystarczyła mi do złożenia ciasta na 4 ciasta o średnicy 18 cm. Gotuj z przyjemnością!
czym różnią się wanilia, wanilina, ekstrakt waniliowy i cukier waniliowy, jak prawidłowo je stosować i zastępować, aby nie zepsuć smaku potrawy , Czytaj w tym artykule .
zamiast cukru można użyć słodzika.
jak prawidłowo ubić śmietanę? Ważne jest, aby śmietana była tłusta, co najmniej 33%. Naczynia do ubijania i sama śmietana powinny być zimne, trzymaj je przez co najmniej 1-2 godziny w lodówce. Ubijaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo zwiększając prędkość. Skąd wiesz, że śmietana jest wystarczająco ubita? Kremowa masa powinna zachować swój kształt i nie rozprzestrzeniać się. W tym momencie zatrzymaj ubijanie. W przeciwnym razie śmietana zamieni się w masło.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g