zupa wolnowarowa z kalafiorem i mlekiem kokosowym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Przygotuj produkty: obierz cebulę i drobno posiekaj, obierz marchewki i pokrój na duże kawałki. Podobnie jak marchewki, posiekaj seler. Czosnek obrać i posiekać.
2. Umieść kurczaka w misce multicookera, na nim marchewkę, seler, cebulę, czosnek. Posyp solą, pieprzem, tymiankiem i papryką.
3. Polej kurczaka i warzywa mlekiem kokosowym i bulionem z kurczaka.
4. Gotuj w trybie "Duszenia" przez godzinę. Jeśli możesz regulować temperaturę, możesz ustawić minimalną i gotować przez 3-6 godzin.
5. Kalafior włożyć do miski, gotować w trybie "Zupa" w standardowej temperaturze przez 10 minut.
6. Podziel uda na duże kawałki, rozłóż zupę na talerzach.
7. Dopraw sokiem z cytryny i natką pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g