sos miętowy
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Włóż kostkę lodu, miętę i cukier do miski blendera.
Krok 3:
Ubijaj do uzyskania gładkości.
Krok 4:
Wlać ocet winny w częściach.
Krok 5:
Wlej oliwę z oliwek. Możesz trochę więcej niż wskazano w przepisie. Skoncentruj się na swoich upodobaniach. Wskazane jest pozostawienie sosu na 5-7 minut przed użyciem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g