ciasto do pizzy w powolnej kuchence na wodzie

możesz zrobić ciasto na pizzę za pomocą powolnej kuchenki! Ciasto na pizzę przygotowane w powolnej kuchence pozwoli zaoszczędzić czas gospodyni. W nim ciasto będzie w 100% odpowiednie, żaden przeciąg nie będzie mu przeszkadzał! Nie jest wymagane przestrzeganie specjalnych zaleceń, wszystko jest niezwykle proste i łatwe.
TashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 16 % 9 g
węglowodany 69 % 38 g
253 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Rozbij jajko do miski, dodaj szczyptę soli i suchych drożdży, wymieszaj trzepaczką.

2. Wlej olej roślinny i przesiej mąkę.

3. Dodając wodę, zagniataj elastyczne i elastyczne ciasto.

4. Ciasto rozprowadzamy w misce multicookera, wybieramy program "Multpovar", ustawiamy temperaturę na 40 stopni i czas na 30 minut.

to wszystko! Bardzo łatwe i proste!

Pyszna pizza dla ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy