ciasto do pizzy w powolnej kuchence na wodzie
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Rozbij jajko do miski, dodaj szczyptę soli i suchych drożdży, wymieszaj trzepaczką.
2. Wlej olej roślinny i przesiej mąkę.
3. Dodając wodę, zagniataj elastyczne i elastyczne ciasto.
4. Ciasto rozprowadzamy w misce multicookera, wybieramy program "Multpovar", ustawiamy temperaturę na 40 stopni i czas na 30 minut.
to wszystko! Bardzo łatwe i proste!
Pyszna pizza dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g