skład / składniki
metoda gotowania
arbuzy do tego dania należy wybierać Dojrzałe, całe, nie zepsute, bez połamanych miejsc. Gwarantuje to doskonały smak gotowego dania. Oczywiście owoce powinny być małe. Arbuzy do tej metody gotowania muszą być małe - około 2 kg wagi. 
konieczne jest natychmiastowe określenie miejsca, w którym nastąpi moczenie, ponieważ ciężka beczka nie będzie mogła być przenoszona z miejsca na miejsce. Arbuzy są moczone na zimno, Warunki piwnicy są tym, czego potrzebujesz.
1. Dokładnie umyj arbuzy pod bieżącą wodą i włóż je do dużej beczki. Możesz wziąć więcej niż określoną ilość arbuzów, aby beczka była wypełniona do góry. Najważniejsze będzie przestrzeganie proporcji produktów w solance.
2. Czas więc przygotować solankę: w ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i sól w proporcjach wskazanych w przepisie. Woda powinna być czysta, wysokiej jakości. Czekamy, aż solanka całkowicie ostygnie. Zalej przygotowane arbuzy solanką, aby owoce były całkowicie pokryte.
3. Na arbuzach ustawiamy ucisk, kładziemy ładunek.
4. Beczka powinna stać w chłodnym miejscu przez półtora do dwóch miesięcy. Kiedy minie ten czas arbuzy będą w pełni gotowe do spożycia. W tym procesie konieczne jest dodanie solanki (jeśli to konieczne, pamiętaj, że arbuzy powinny być całkowicie pokryte), a także usuń powstałą pleśń. Ucisk należy umyć.
pokrój gotowe arbuzy na kawałki i podawaj jako przekąskę. Ponadto słonawe kawałki namoczonego arbuza mogą być doskonałym dodatkiem do różnych dań mięsnych i rybnych. Taki przysmak zwykle lubi zarówno dorośli, jak i dzieci.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Arbuz - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g