ogórki z czarnym mielonym pieprzem

pikantne chrupiące ogórki to najlepsza przekąska na świąteczny stół! Po raz pierwszy spróbowałem ogórków marynowanych zgodnie z tym przepisem podczas wizyty. Takie były ostre i chrupiące, że nie mogłem nie poprosić o przepis. Mąż i syn również docenili, a teraz proszą o zebranie ich więcej!
viktorinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 58 % 7 g
65 kcal
IG: 43 / 0 / 57

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h

umyj ogórki przed marynowaniem, odetnij ich końcówki. Pokrój ogórki w plasterki. Czosnek należy drobno zetrzeć.
teraz przygotuj marynatę: wymieszaj olej roślinny, cukier, ocet, sól i czarny pieprz.
włóż czosnek do pokrojonych ogórków, zalej je marynatą i umieść w chłodnym miejscu, aby zaparzyć przez noc.
rano ułóż ogórki w słoikach, Dodaj do każdej marynaty i sterylizuj przez 10 minut. Zwiń pokrywki, pozwól słoikom ostygnąć w ciepłym miejscu. Gotowe!
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy