ogórki z czarnym mielonym pieprzem
skład / składniki
24
porcje:
metoda gotowania
umyj ogórki przed marynowaniem, odetnij ich końcówki. Pokrój ogórki w plasterki. Czosnek należy drobno zetrzeć.
teraz przygotuj marynatę: wymieszaj olej roślinny, cukier, ocet, sól i czarny pieprz.
włóż czosnek do pokrojonych ogórków, zalej je marynatą i umieść w chłodnym miejscu, aby zaparzyć przez noc.
rano ułóż ogórki w słoikach, Dodaj do każdej marynaty i sterylizuj przez 10 minut. Zwiń pokrywki, pozwól słoikom ostygnąć w ciepłym miejscu. Gotowe!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g