skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować spaghetti w powolnej kuchence? Przygotuj jedzenie. Będziesz potrzebował bardzo małego zestawu - oprócz makaronu weź dowolne warzywa, które lubisz lub które są dostępne i czosnek. Mam pietruszkę i koperek, bazylia jest świetna. Możesz zmniejszyć ilość czosnku w zależności od smaku.
Krok 2:
Najpierw przygotuj sos. Jak zrobić sos? Umyj warzywa pod bieżącą wodą, dobrze osusz ręcznikami papierowymi i drobno posiekaj.
Krok 3:
Obierz i posiekaj czosnek w dowolny sposób — nożem lub przez prasę.
Krok 4:
W powolnej kuchence wybierz tryb odpowiedni do smażenia (smażenie, pieczenie lub duszenie), wlej oliwę z oliwek. Zamiast oliwy z oliwek możesz wziąć dowolne warzywo odpowiednie do smażenia. Dodaj czosnek i zioła. Smaż je przez 5 minut, mieszając, z otwartą pokrywką. Posolić sos do smaku.
Krok 5:
Przenieś sos do osobnego pojemnika.
Krok 6:
Wlej wodę do miski wolnowaru. Doprowadzić do wrzenia w odpowiednim trybie (makaron, Gotowanie, Gotowanie na parze). Dodaj sól, dodaj spaghetti. Gotuj z zamkniętą pokrywką przez 5-6 minut. Następnie spuść wodę, wrzucając spaghetti do durszlaka i ponownie włóż do miski. Dodaj sos i podgrzej makaron, mieszając przez kolejne 2-3 minuty. Podawaj natychmiast. Smacznego!
po raz pierwszy ugotowałem makaron w powolnej kuchence, więc trochę nie mierzyłem czasu i były miękkie. W rzeczywistości makaron powinien być lekko niedogotowany. Ten sekret opowiedział mi nasz przewodnik we Włoszech. Nie podaje się gotowanego miękkiego makaronu. Powinien być trochę twardy, wtedy nie poprawia się z niego, ponieważ podczas trawienia zużywa się dużo kalorii.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g