śmietankowo-bananowy z sokiem z cytryny
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Zmiel banany blenderem. Jeśli lubisz czuć małe kawałki banana, możesz po prostu dobrze zmiażdżyć miąższ banana widelcem.
2. Na wierzch dodaj zimną śmietanę.
3. Posyp cukrem pudrem.
4. Teraz wymieszaj składniki. W razie potrzeby możesz ubić krem blenderem.
5. Dodaj sok z cytryny, ponownie wymieszaj.
krem bananowy jest gotowy i można go użyć do ciasta.
udanych i pysznych deserów!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g