śmietankowo-bananowy krem z sokiem z cytryny

Prosty i bardzo smaczny krem do ciasta! A także lekki i użyteczny! Mam ten krem uniwersalny, szczególnie do ciast i ciast na przyjęcia dla dzieci. Przygotowanie jest szybkie i proste, zdrowe i bardzo, bardzo smaczne! Szczególnie lubię moczyć nim ciastka biszkoptowe) Określona ilość kremu wystarczy na małe ciasto dla 4-6 osób.
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 32 % 11 g
węglowodany 62 % 21 g
187 kcal
IG: 10 / 33 / 57

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Zmiel banany blenderem. Jeśli lubisz czuć małe kawałki banana, możesz po prostu dobrze zmiażdżyć miąższ banana widelcem.
2. Na wierzch dodaj zimną śmietanę.
3. Posyp cukrem pudrem.
4. Teraz wymieszaj składniki. W razie potrzeby możesz ubić krem blenderem.
5. Dodaj sok z cytryny, ponownie wymieszaj.

krem bananowy jest gotowy i można go użyć do ciasta.

udanych i pysznych deserów!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy