skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotuj łaźnię wodną: wlej wodę do rondla na około dwa palce wysokości, Wyślij do ognia, zagotuj.
2. Gdy woda się zagotuje, wybierz naczynie o nieco mniejszej objętości (zawsze biorę patelnię, wygodnie jest trzymać ją za długi uchwyt), wlej do niej cukier, rozłóż białko jaja i wlej sok z cytryny.
3. Gdy woda się zagotuje, Ustaw pojemnik ze składnikami na patelni i ubij białko mikserem przez 5 minut, następnie wyjmij patelnię z łaźni wodnej i kontynuuj ubijanie, aż masa lekko ostygnie, wystarczy dosłownie 3 minuty.
podałem liczbę składników za pierwszym razem na próbkę, więc weź pod uwagę fakt, że dodając jedno białko, czas ubijania wydłuża się o 1 minutę w łaźni wodnej i 30 sekund w procesie chłodzenia.
to wszystko! Bujny krem białkowy jest gotowy do udekorowania ciasta lub ciast!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g