pikantna marynata z kurczaka

uważaj! Ostry sos. Koneserzy pikantnych potraw, na pewno spróbujemy. Do marynowania najlepiej użyć fileta z kurczaka, który w rezultacie okaże się delikatny, miękki, soczysty, pikantny, pachnący w Botswanie.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 3 g
tłuszcze 59 % 16 g
węglowodany 30 % 8 g
191 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Drobno posiekaj paprykę i natkę pietruszki;
2. Przełóż czosnek przez czosnek;
3. Wymieszaj wszystkie składniki;
4. Używać zgodnie z przeznaczeniem.
ta ilość składników jest przeznaczona na 1,5 kg fileta z kurczaka, który jest marynowany przez 1 godzinę, a następnie pieczony w piekarniku lub na grillu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Ocet winny czerwony - 19   kcal/100g

Podobne przepisy