Panacota szefa kuchni
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
śmietana + mleko + cukier + wanilia podgrzej, namocz żelatynę.
masa mleczna + namoczoną żelatynę wymieszać, & nbsp;wlać do foremek, pozostawić do zastygnięcia.
SOS: cukier + żółtka + skrobia ubij na puszystą masę + pół zimnego wina, ponownie ubij. Podgrzej drugą połowę, masę żółtkową + & nbsp;ubij gorące wino i zagotuj, aż śmietana będzie gęsta.
Udekoruj, & nbsp;jak chcesz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wina deserowe - 172 kcal/100g
- Wina półdziorne - 140 kcal / 100g
- Wina są półsłodkie - 88 kcal/100g
- Wina słodkie - 100 kcal/100g
- Wino deserowe - 88 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Strąk wanilii - 287 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g