Panacota szefa kuchni

pyszny deser, który jest nawet przyjemny w przygotowaniu. Spróbować)
Lisek księżycowyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 28 % 9 g
węglowodany 59 % 19 g
218 kcal
IG: 32 / 0 / 68

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

śmietana + mleko + cukier + wanilia podgrzej, namocz żelatynę.
masa mleczna + namoczoną żelatynę wymieszać, & nbsp;wlać do foremek, pozostawić do zastygnięcia.
SOS: cukier + żółtka + skrobia ubij na puszystą masę + pół zimnego wina, ponownie ubij. Podgrzej drugą połowę, masę żółtkową + & nbsp;ubij gorące wino i zagotuj, aż śmietana będzie gęsta.
Udekoruj, & nbsp;jak chcesz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wina deserowe - 172   kcal/100g
  • Wina półdziorne - 140   kcal / 100g
  • Wina są półsłodkie - 88   kcal/100g
  • Wina słodkie - 100   kcal/100g
  • Wino deserowe - 88   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Strąk wanilii - 287   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g

Podobne przepisy