Kurutob po tadżycku

Kurutob po tadżycku to łatwe i satysfakcjonujące danie. Kurutob w języku tadżyckim to danie, które wcale nie jest typowe dla naszej kuchni. Zrobiłem to po raz pierwszy i bardzo wątpiłem w połączenie produktów. Ale okazało się na próżno - w końcu danie zostało przetestowane przez więcej niż jedno pokolenie. myślę, że jest odpowiedni dla tych, którzy chcą schudnąć-wydaje się, że wszystko jest lekkie, ale bardzo satysfakcjonujące. I długo po nim nie chcę jeść. Dlatego gorąco polecam wszystkim spróbować, podobało mi się! Miłych kulinarnych niespodzianek!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 8 g
tłuszcze 22 % 7 g
węglowodany 53 % 17 g
166 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W przypadku tego niezwykłego dania na środkowym pasie przygotuj twarożek, mleko, masło, Tadżycki placek (na szczęście są teraz wszędzie sprzedawane), pomidory, ogórki, zioła, sól i czarny pieprz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Lepiej jest wziąć twaróg bardzo delikatny, w przeciwnym razie żmudne jest przebicie go blenderem, aby w ogóle nie było ziaren. Więc pocieramy twaróg mlekiem. To będzie pierwsza warstwa kurutoba.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Odłamujemy kawałek ciasta i rozbijamy go na średniej wielkości kawałki (tak, aby każdy wchodził do ust). Zanurz jedną krawędź w twarogu startym z mlekiem. Połóż drugą warstwę na kawałkach ciasta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz pokrój świeży ogórek w średnią kostkę - będzie to kolejna warstwa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj również posiekanego pomidora - wątpiłem w tę kombinację i dodałem trochę mniej pomidora. Sól, pieprz do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz obficie posyp świeżymi ziołami (może to być zielona cebula, pietruszka, kolendra). Mam warstwę pietruszki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Roztop masło i wlej masło na całą tę strukturę cienkim strumieniem. To wszystko! bardzo ciekawe, smaczne i zdrowe! Spróbuj!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kurutob po tadżycku jest gotowy! Bardzo satysfakcjonujące danie, choć lekkie.

Kurutob po tadżycku-po prostu nie da się tego opisać, musisz spróbować!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Placek przaśny - 263   kcal/100g
  • Tortilla żytnia - 375   kcal/100g
  • Tortilla - 263   kcal/100g

Podobne przepisy