skład / składniki
metoda gotowania
istnieje wiele przepisów na sałatki z kurczaka z ananasem, ale to przy użyciu wędzonego mięsa i owoców w puszkach można osiągnąć tak zrównoważony, delikatny i jednocześnie pikantny smak. Możesz wziąć dowolną część wędzonego kurczaka, ale najlepiej sprawdza się pierś. Jest mięsisty, bez skórki, łatwy do krojenia i pięknie wygląda w gotowej wersji Dania.
jajka na sałatkę lepiej ugotować z wyprzedzeniem. Jeśli są już schłodzone przed rozpoczęciem krojenia kurczaka, znacznie skróci to całkowity czas spędzony na robieniu sałatki.
tradycyjnie w sałatkach warstwowych każdą warstwę posypuje się odrobiną soli. Tutaj nie jest to konieczne, kurczak jest już w pełni gotowy i nie wymaga dodatkowych przypraw, aw majonezie jest wystarczająco dużo soli, aby przyprawić pozostałe składniki.
pokrój kurczaka w małą kostkę i rozłóż równomierną warstwę na dnie szerokiego naczynia, w którym podamy gotową sałatkę do stołu. Obierz cebulę, umyj i drobno posiekaj. W razie potrzeby możesz pokroić w kostkę lub cienkie paski. Rozłóż cebulę na kurczaku i posmaruj odrobiną majonezu.
jajka na twardo obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rozłóż jajka na kurczaku, równomiernie rozprowadź, aby nie było pustych miejsc ani zjeżdżalni. Przykryj małą warstwą majonezu.
twardy ser dowolnego rodzaju wcieramy na grubej tarce i równomiernie posypujemy poprzednią warstwę. Smarujemy majonezem i przechodzimy do ostatniego kroku.
ananas w puszce pokrojony w kostkę. Jeśli ananas zostanie wybrany nie przez podkładki, ale przez kostki, Odrzuć wymaganą ilość na sito i pozostaw do spuszczenia na kilka minut. Równomiernie rozprowadzamy kawałki ananasa na powierzchni sałatki i można je podawać.
lepiej nie czekać, ale traktować gości zaraz po ugotowaniu. Podzielony pionowo, & nbsp; wygląda świetnie z dobrze zdefiniowanymi warstwami, a wszystkie składniki pięknie się łączą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g