kanapki z czerwoną rybą i twarogiem

jasne, spektakularne, smaczne, na świątecznym stole! Kanapki z czerwoną rybą i twarogiem to przepis na przekąskę, bez której żadna uczta się nie obejdzie. W przeciwieństwie do tradycyjnej wersji z masłem, ta wykorzystuje twaróg, który sprawia, że smak jest jaśniejszy, a kalorie niższe.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 8 g
tłuszcze 29 % 10 g
węglowodany 49 % 17 g
198 kcal
IG: 18 / 0 / 82

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kanapki z czerwoną rybą i twarogiem? Przygotuj jedzenie. Weź dowolny chleb, który kochasz lub masz dostępny-biały, bochenek, żyto, bagietka. Wziąłem całe ziarno. Kształt kawałków może być również dowolny. Każda ryba jest również odpowiednia-łosoś, pstrąg, różowy łosoś, Ket.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli twój chleb nie jest krojony, pokrój go na kawałki o szerokości 1-1, 5 cm. Położyłem kawałki na blasze do pieczenia i włożyłem je dosłownie na trzy minuty do piekarnika nagrzanego do 180°C. W Środku powinien pozostać miękki, a na zewnątrz powinien stać się chrupiący. Możesz również upiec chleb na patelni lub w tosterze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy chleb wyschnie, a następnie ostygnie, przygotuj pastę do kanapek. Umyj warzywa i dobrze wysusz. Wziąłem pietruszkę, koperek i szczypiorek są dobre. Wybierz według własnego gustu lub dostępności. Oderwij twarde łodygi, drobno posiekaj liście nożem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść ser w głębokiej misce. Ser jest odpowiedni twarożek, kremowy, ale nie topiony. Możesz go wziąć z dowolnymi dodatkami. Wlej warzywa do sera, wlej trochę soku z cytryny. Dobrze wymieszaj masę serową.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój rybę w cienkie paski. Do takich kanapek wygodnie jest użyć gotowego kawałka ryby.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż ser na chlebie. Nie żałuję smarowania, smaruję grubą warstwą, ale to kwestia gustu — możesz zrobić bardzo cienką warstwę. Możesz również przenieść masę serową do torby cukierniczej i posadzić ją za pomocą kręconej dyszy. W takim przypadku radzę dodać trochę miękkiego masła do sera, aby wygodnie było wycisnąć pastę z torby-jeden ser wydawał mi się na to zbyt twardy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż kawałki ryby na serze tak, jak podpowiada Ci Fantazja. Możesz skręcić z nich róże lub zrobić węża, jak mój. I możesz po prostu położyć rybę na wierzchu. Opcjonalnie udekoruj kanapki według uznania. Odpowiednia jest cytryna, oliwki, kapary, gałązki zieleni, żurawina, ogórek. Podawaj do stołu. Smacznego!

jak wybrać odpowiednie oliwki? Lepiej kupić produkt w przezroczystym opakowaniu. Możesz więc rozważyć ich wygląd i kolor. Jeśli oliwki są zbyt Czarne, dodaje się barwniki spożywcze. Owoce powinny być elastyczne, całe, o gładkiej, błyszczącej skórze. Zbyt miękkie, przejrzałe oliwki nie będą przechowywane przez długi czas.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Bochenek prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy