skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do fig ze śliwkami potrzebujemy: fig, suszonych śliwek, orzechów włoskich, śmietany, cukru.
Krok 2:
Zmiel w maszynce do mięsa lub za pomocą blendera śliwki i orzechy włoskie.
Krok 3:
Dodaj cukier i śmietanę. Wymieszać.
Krok 4:
Nadzienie jest gotowe!
Krok 5:
W figach wykonujemy nacięcie w kształcie krzyża i trochę je otwieramy.
Krok 6:
Na środku kładziemy nadzienie z suszonych śliwek i orzechów.
Krok 7:
Zdrowy, pyszny deser jest gotowy!
Krok 8:
A co to jest pyszne? :) Pyszny deser! Dobrze sprawdzi się na śniadanie. Źródło energii na cały dzień!
suszone owoce mają korzystne składniki. Z nimi można zrobić wiele ciekawych i smacznych potraw. Zwracam uwagę na bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu przepis na figi ze śliwkami.
teraz możesz natychmiast podawać figi ze śliwkami swoim dzieciom lub jeść je samodzielnie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Figi - 49 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g