gulasz z kurczaka w autoklawie

delikatny gulasz-gotuj, ciesz się doskonałym smakiem! Gulasz z kurczaka w autoklawie to danie na każdą okazję, mięso można dodawać do drugich i pierwszych dań, a także podawać samodzielnie. Podczas gotowania należy przestrzegać instrukcji dotyczących tego autoklawu, ponieważ na podstawie konkretnego modelu niektóre cechy mogą się różnić, na przykład autoklaw gazowy i elektryczny, z wodą lub bez wody itp.
MillaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 17 g
tłuszcze 50 % 17 g
węglowodany 0 % 0 g
216 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

dokładnie umyj kurczaka, podziel na kawałki, a następnie usuń skórę i oddziel mięso od kości. Włóż mięso do miski, sól, wymieszaj. Włóż groszek czarnego pieprzu i liść laurowy do wstępnie wysterylizowanych słoików, napełnij mięsem do góry, napełnij gorącym bulionem z kurczaka około jedną trzecią objętości i zwiń hermetycznie blaszanymi pokrywkami.

umieszczamy słoiki w autoklawie, napełniamy wodą tak, aby była o 1 cm wyższa niż pokrywki, zamykamy pokrywkę autoklawu i zaciskamy nakrętkami, pompujemy ciśnienie do 1,5 atmosfery, wysyłamy na gaz, doprowadzamy ciśnienie do 125 stopni i wyłączamy autoklaw. Pozwól autoklawowi całkowicie ostygnąć, ciśnienie spadnie do pierwotnego, a następnie obniż ciśnienie do zera i otwórz pokrywę.

wyjmujemy słoiki, dajemy im czas na wyschnięcie i przenosimy je do stałego miejsca przechowywania.

pyszny gulasz dla ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy