skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki według listy. Dobrze myjemy serca z kurczaka pod bieżącą wodą, kroimy tłuszcz, filmy nożem, kroimy same serca z kurczaka na małe kawałki. Ponownie spłucz, aby usunąć nadmiar krwi i wyrzuć z durszlaka, aby cały płyn był szklany.
Krok 2:
Obierz cebulę i pokrój w kostkę.
Krok 3:
Umyj marchewki, obierz i zetrzyj na średniej tarce.
Krok 4:
Wlej olej roślinny na patelnię. Włącz ogień, rozgrzej go. Rozłóż cebulę i marchewkę na oleju roślinnym. Smażyć warzywa, aż cebula będzie przezroczysta i marchewka będzie miękka.
Krok 5:
Na patelnię do marchewki z cebulą wysyłamy ugotowane serca z kurczaka. Smażyć je najpierw na dużym ogniu, ciągle mieszając szpatułką, aż serca kurczaka będą lekko białe. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku, wymieszaj. Następnie wlej trochę wody i dodaj kilka łyżek koncentratu pomidorowego, zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut, przykrywając patelnię pokrywką. Jednocześnie wlej wodę do rondla.
Krok 6:
Włącz ogień, dodaj szczyptę soli do wody. Gdy woda się zagotuje, spuść do niej makaron. Makaron można stosować w absolutnie dowolnym kształcie pod względem obecności i smaku, nie wpływa to szczególnie na smak potrawy. Jedyne, smaczniejsze i zdrowsze danie będzie z makaronem z pszenicy durum. Makaron gotujemy przez około 8 minut, aż będzie Al Dente, aby był trochę twardy. Wrzuć je do durszlaka, pozwól wodzie całkowicie spłynąć.
Krok 7:
Makaron wysyłamy na patelnię do serc z kurczaka z warzywami. Wymieszaj i trzymaj w ogniu przez około 8 minut. Wyłącz ogień. Danie jest gotowe.
Krok 8:
Podawaj serca z kurczaka z makaronem do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g