kwas chlebowy z soku brzozowego z rodzynkami

oszałamiające połączenie soku brzozowego i napoju słonecznego! smak i zalety gotowego napoju MHM! Sok brzozowy jest bardzo smaczny i zdrowy, a także można z niego zrobić doskonały kwas brzozowy, który można następnie napełnić okroshką lub po prostu pić jako niezależny napój.
DymitrAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 11 g
43 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

Czas gotowania: 5 min

aby przygotować kwas chlebowy z soku brzozowego, najpierw musimy przecedzić sok przez kilka warstw gazy, aby pozbyć się wszystkich zanieczyszczeń i zanieczyszczeń. Następnie musisz dodać cukier, rodzynki i zapomnieć o nim przez 3 dni (daj czas na fermentację). Następnie odcedź gotowy kwas chlebowy z soku brzozowego, wlej do butelek i przechowuj w zimnym miejscu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sok brzozowy - 24   kcal/100g

Podobne przepisy