skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować brzoskwinie w syropie, przygotuj same brzoskwinie, granulowany cukier i kwas cytrynowy. Wskazane jest, aby brzoskwinie były duże, stan GLV - kość powinna być oddzielona wyjątkowo łatwo. Owoce powinny mieć prawidłowy kształt, bez wad. niedojrzałe brzoskwinie do konserw w syropie nie będą działać, są bardzo gęste.
Krok 2:
Dokładnie, ale bardzo delikatnie i delikatnie spłucz brzoskwinie. Zalej owoce wrzącą wodą, a następnie natychmiast lodowatą wodą, aby łatwo oddzielić skórkę. Kontrastowy & quot; prysznic & quot; pozwoli bez większych problemów usunąć skórki brzoskwini. Powoli bardzo delikatnie usuń skórkę z brzoskwiń za pomocą małego ostrego noża.
Krok 3:
Pokrój same owoce na połówki, usuwając pestkę. Umieść połówki delikatnych brzoskwiń w przygotowanych wcześniej pojemnikach o odpowiedniej objętości. Nie naciskaj mocno. Zalej brzoskwinie w słoikach wrzącą wodą, przykryj sterylnymi pokrywkami. Odstaw na kilka minut.
Krok 4:
Odcedź brzoskwinie specjalną pokrywką z otworami w garnku. Dodaj cukier granulowany i kwas cytrynowy, zagotuj, mieszając. Cukier powinien całkowicie się rozpuścić. W razie potrzeby kwas cytrynowy można zastąpić sokiem z cytryny.
Krok 5:
Ponownie napełnij brzoskwinie wrzącym syropem. Uszczelnij słoiki sterylnymi pokrywkami. Odwróć je do góry nogami, zawiń w coś ciepłego i trzymaj tak, aż całkowicie ostygną. Brzoskwinie można przechowywać w syropie w mieszkaniu.
syrop, który pozostaje można użyć do namoczenia ciast i ciast.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g