brzoskwinie w syropie na zimę

Łatwy i wyrafinowany przysmak z pachnących brzoskwiń! Brzoskwinie w syropie na zimę to bardzo ciekawy preparat na zimę. Takie brzoskwinie byłyby tańszym i bardziej naturalnym substytutem zakupionych brzoskwiń w puszkach. I mogą być używane do przygotowywania domowych deserów, ciast, ciast, sałatek owocowych. Wybierz wysokiej jakości brzoskwinie, nie poświęcaj dużo czasu i wysiłku, a zimą zostaniesz nagrodzony wyjątkowymi aromatycznymi plasterkami pachnących brzoskwiń w lekkim, klarownym syropie.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 30 lipca-5 sierpnia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 55 g
222 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować brzoskwinie w syropie, przygotuj same brzoskwinie, granulowany cukier i kwas cytrynowy. Wskazane jest, aby brzoskwinie były duże, stan GLV - kość powinna być oddzielona wyjątkowo łatwo. Owoce powinny mieć prawidłowy kształt, bez wad. niedojrzałe brzoskwinie do konserw w syropie nie będą działać, są bardzo gęste.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie, ale bardzo delikatnie i delikatnie spłucz brzoskwinie. Zalej owoce wrzącą wodą, a następnie natychmiast lodowatą wodą, aby łatwo oddzielić skórkę. Kontrastowy & quot; prysznic & quot; pozwoli bez większych problemów usunąć skórki brzoskwini. Powoli bardzo delikatnie usuń skórkę z brzoskwiń za pomocą małego ostrego noża.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój same owoce na połówki, usuwając pestkę. Umieść połówki delikatnych brzoskwiń w przygotowanych wcześniej pojemnikach o odpowiedniej objętości. Nie naciskaj mocno. Zalej brzoskwinie w słoikach wrzącą wodą, przykryj sterylnymi pokrywkami. Odstaw na kilka minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Odcedź brzoskwinie specjalną pokrywką z otworami w garnku. Dodaj cukier granulowany i kwas cytrynowy, zagotuj, mieszając. Cukier powinien całkowicie się rozpuścić. W razie potrzeby kwas cytrynowy można zastąpić sokiem z cytryny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ponownie napełnij brzoskwinie wrzącym syropem. Uszczelnij słoiki sterylnymi pokrywkami. Odwróć je do góry nogami, zawiń w coś ciepłego i trzymaj tak, aż całkowicie ostygną. Brzoskwinie można przechowywać w syropie w mieszkaniu.

syrop, który pozostaje można użyć do namoczenia ciast i ciast.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy