okroshka na bulionie z kurczaka
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki: pierś z kurczakakartofel ogórekzielona cebula, kopermayonez, śmietanakurynowy bulion, sól, kwas cytrynowy
Krok 2:
Kroimy ziemniaki i jajka
Krok 3:
Pokrój ogórek
Krok 4:
Pokrój pierś z kurczaka
Krok 5:
Posiekaj zieloną cebulę i koperek
Krok 6:
Wszystko wymieszaj dodaj śmietanę, majonez
Krok 7:
Gotowe danie wkładamy do lodówki na 1 godzinę.Okazuje się, że pachnąca wiosenna okroshka dobrze chłodzi w gorącym sezonie można podawać z serwatką, kefirem, kwasem
więc zacznijmy robić okroshki na bulionie! Oczywiście jajka, ziemniaki i pierś z kurczaka muszą być ugotowane (oczywiście nie będziemy wlewać bulionu z kurczaka – to właśnie nim napełnimy naszą okroshkę). Następnie wszystkie składniki należy zmielić.
tutaj też możesz pokazać trochę wyobraźni – możesz pokroić wszystko w małą kostkę lub paski, to jak kto lubi. Następnie wszystkie składniki należy wymieszać, dodać sól, kwas cytrynowy, śmietanę, zalać bulionem i nalegać na zimno przez około godzinę. To wszystko, okroshka na bulionie jest gotowa, możesz podać i cieszyć się!
tutaj też możesz pokazać trochę wyobraźni – możesz pokroić wszystko w małą kostkę lub paski, to jak kto lubi. Następnie wszystkie składniki należy wymieszać, dodać sól, kwas cytrynowy, śmietanę, zalać bulionem i nalegać na zimno przez około godzinę. To wszystko, okroshka na bulionie jest gotowa, możesz podać i cieszyć się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g