okroshka na bulionie z kurczaka

nagłe połączenie letniej zupy i bulionu z kurczaka. W sam raz na zimno! lekki, prawdziwie wiosenny smak! Istnieje wiele opcji gotowania okroshki: gotuje się ją na kefirze, kwasie chlebowym, kwaśnej śmietanie i bulionie, co, nawiasem mówiąc, jest moją ulubioną wersją tego dania.
DymitrAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 6 g
tłuszcze 46 % 12 g
węglowodany 31 % 8 g
161 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki: pierś z kurczakakartofel ogórekzielona cebula, kopermayonez, śmietanakurynowy bulion, sól, kwas cytrynowy

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kroimy ziemniaki i jajka

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ogórek

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pierś z kurczaka

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaj zieloną cebulę i koperek

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wszystko wymieszaj dodaj śmietanę, majonez

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe danie wkładamy do lodówki na 1 godzinę.Okazuje się, że pachnąca wiosenna okroshka dobrze chłodzi w gorącym sezonie można podawać z serwatką, kefirem, kwasem

więc zacznijmy robić okroshki na bulionie! Oczywiście jajka, ziemniaki i pierś z kurczaka muszą być ugotowane (oczywiście nie będziemy wlewać bulionu z kurczaka – to właśnie nim napełnimy naszą okroshkę). Następnie wszystkie składniki należy zmielić.

tutaj też możesz pokazać trochę wyobraźni – możesz pokroić wszystko w małą kostkę lub paski, to jak kto lubi. Następnie wszystkie składniki należy wymieszać, dodać sól, kwas cytrynowy, śmietanę, zalać bulionem i nalegać na zimno przez około godzinę. To wszystko, okroshka na bulionie jest gotowa, możesz podać i cieszyć się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy