skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gniazda makaronu z mięsem mielonym i serem na patelni? Przygotuj jedzenie. Jako mięso mielone możesz użyć kurczaka, wieprzowiny, indyka. Weź makaron dobrej jakości, z mąki twardej. Nie gotują się. Zamiast bulionu możesz wziąć wodę. Solony bulion.
Krok 2:
Obierz i posiekaj cebulę w wygodny sposób. Zwykle trę na tarce, możesz użyć maszynki do mięsa, rozdrabniacza lub blendera. Lub drobno posiekaj nożem. Włóż cebulę, sól i pieprz do mielonego mięsa. Dobrze ugniataj. Możesz umieścić dowolne przyprawy do smaku. Możesz również dodać posiekany czosnek.
Krok 3:
Weź patelnię z bokami wystarczająco wysokimi, aby gniazda zmieściły się na wysokości. Włóż do niego gniazda. Z mielonego mięsa uformuj grudki. Delikatnie włóż mięso mielone do otworów gniazd.
Krok 4:
Wlej bulion na patelnię, aby był na poziomie 2/3 makaronu.
Krok 5:
Zagotuj bulion, przykryj patelnię pokrywką i pozostaw naczynie do gotowania na małym ogniu przez 20-30 minut.
Krok 6:
Uważaj na wodę. Gdy się zagotuje i minie ustalony czas, posyp gniazda startym serem. Przykryj i poczekaj, aż ser się rozpuści. Następnie wyłącz ogień. Danie jest gotowe. Lepiej podawać gniazda od razu, gdy są gorące. Smacznego!
bardzo podobał mi się pomysł gotowania makaronu na patelni. Najważniejsze jest, aby nie dopuścić do wrzenia płynu. Makaron jest w pełni ugotowany, miękki, ale się nie rozpadł. Mięso też było gotowe. Danie smakowało jak lasagne.
gniazda z mięsem mielonym można również gotować w piekarniku lub powolnej kuchence.
na patelni, na której będziesz gotować gniazda, możesz zrobić smażenie z cebuli, marchwi i koncentratu pomidorowego. Wtedy makaron będzie w sosie, jest jeszcze smaczniejszy.
jako sos możesz wziąć kremowy, kwaśny i pomidorowy. Aby to zrobić, najpierw przygotuj sos na patelni, a następnie umieść gniazda z mięsem mielonym.
Wybierz Zielenie według własnych upodobań. Uwielbiamy bazylię, możesz wziąć pietruszkę lub koperek.
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g
- Gniazdo makaronu - 346 kcal/100g