makaron z sosem sojowym i kurczakiem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Gotuj makaron do miękkości. W takim przypadku pasta powinna być lekko twarda, nie gotowana. Gotowy makaron wrzucić do durszlaka.
2. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na średnie kawałki na oliwie i oleju roślinnym przez około 10 minut.
3. Dodaj sos sojowy, miód, sok z cytryny do kurczaka, wymieszaj i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
4. Włóż makaron na patelnię do kurczaka, wymieszaj i podgrzewaj przez około 4 minuty.
5. Ułóż gotowy makaron na talerzach i posyp posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g