skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować przepis " pasta z papryki na zimę & quot; musisz wziąć słodką paprykę, lepiej jasnoczerwoną lub pomarańczową - dzięki temu sos będzie piękniejszy. Potrzebujemy również cebuli, soli, cukru i octu. Aby ugasić, dodaj pół szklanki wody.
Krok 2:

Umyj wszystkie warzywa przed gotowaniem, obierz i obierz te, które tego wymagają. Usuń strąki nasion z papryki, przecinając je na pół. Obierz i pokrój cebulę losowo-krojenie wszystkich warzyw nie ma znaczenia. wszystko ostatecznie przebije się przez blender.
Krok 3:

Pokrój podobnie losowo paprykę. Możesz go wstępnie upiec i obrać - wtedy nasz sos makaronowy okaże się bardzo delikatny. Ale to zajmuje dużo czasu, więc teraz w zasadzie ten przepis wykorzystuje blender zanurzeniowy - trzeba powiedzieć, że wymiana wcale nie jest zła. Małe cząsteczki skóry w ogóle nie są odczuwalne.
Krok 4:

Ułóż przygotowane warzywa w rondlu lub kotle - najlepiej z powłoką nieprzywierającą lub z grubym dnem, to takie naczynia najlepiej nadają się do przygotowywania zimowych półfabrykatów. Umieść na kuchence, dodaj trochę wody i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż papryka i cebula będą miękkie - wystarczy około pół godziny.
Krok 5:

Teraz uderz masę warzywną za pomocą blendera zanurzeniowego lub możesz użyć blendera-szklanki, dowolnego innego rozdrabniacza. Dostosuj rozdrobnienie do swojego gustu, ktoś lubi, aby pozostały małe kawałki.
Krok 6:

W razie potrzeby dodaj sól, cukier, trochę octu lub kwasu cytrynowego do powstałej pasty ze słodkiej papryki i ponownie zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos uzyska pożądaną gęstość.
Krok 7:

Wlej gotową pastę ze słodkiej papryki do przygotowanych wcześniej sterylnych słoików i przykryj gotowanymi pokrywkami. Wyślij półfabrykat na zimę słodkiej papryki pod ciepłym ręcznikiem / kocem, aż całkowicie ostygnie. Możesz przechowywać w warunkach pokojowych.
i możesz umieścić go w foremkach do zamrażania i zamrażać. Następnie przenieś do plastikowej torby lub formy i przechowuj w zamrażarce, wyjmując w razie potrzeby.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g







