rożki z kurczaka
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz cebulę i czosnek, pokrój cebulę na półpierścienie , posiekaj czosnek nożem.
2. Filet z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki.
3. Wlej olej roślinny do miski multicookera, włóż do niego filet z kurczaka, wybierz tryb "smażenia" i smaż mięso przez 10 minut z zamkniętą pokrywką, okresowo mieszaj.
4. Następnie dodaj cebulę i czosnek do miski multicookera, smaż przez kolejne 3 minuty.
5. Sól i pieprz kurczaka do smaku, wlej wodę, rozłóż rogi, zmień tryb na "makaron" i ustaw czas gotowania zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, to około pół godziny.
po sygnale dźwiękowym można podać rogi z filetem z kurczaka.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Rożki Makaronowe - 329 kcal/100g