rożki z kurczaka

świetna Kolacja: prosta, pyszna, szybka i bezproblemowa! Aby przygotować rożki z kurczakiem, lepiej wziąć filet z kurczaka i wybrać rożki z pszenicy durum. Do gotowania możesz użyć multicookera lub możesz użyć głębokiej patelni z grubym dnem.
olgaNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 8 % 3 g
węglowodany 73 % 29 g
173 kcal
IG: 3 / 97 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Obierz cebulę i czosnek, pokrój cebulę na półpierścienie , posiekaj czosnek nożem.

2. Filet z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki.

3. Wlej olej roślinny do miski multicookera, włóż do niego filet z kurczaka, wybierz tryb "smażenia" i smaż mięso przez 10 minut z zamkniętą pokrywką, okresowo mieszaj.

4. Następnie dodaj cebulę i czosnek do miski multicookera, smaż przez kolejne 3 minuty.

5. Sól i pieprz kurczaka do smaku, wlej wodę, rozłóż rogi, zmień tryb na "makaron" i ustaw czas gotowania zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, to około pół godziny.

po sygnale dźwiękowym można podać rogi z filetem z kurczaka.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Rożki Makaronowe - 329   kcal/100g

Podobne przepisy