japońska zupa miso z sosem sojowym i tofu

tradycyjna japońska zupa jest łatwa do przygotowania i pyszna do jedzenia!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
31 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min
wiele gospodyń domowych kojarzy kuchnię japońską ze złożonymi przepisami kulinarnymi na gotowanie, ale nie zawsze tak jest. Do takich prostych potraw można zaliczyć tradycyjną japońską zupę. Do tego potrzebujesz tylko kilku tradycyjnych japońskich produktów, które można teraz znaleźć w każdym dużym hipermarkecie, i trochę kulinarnego doświadczenia. Ale na początek mała pomoc na temat Miso - nie wszystkim znanym produktem. Miso to produkt spożywczy stosowany w tradycyjnej kuchni japońskiej. Tradycyjnie występuje w postaci pasty. Zacznijmy więc robić prawdziwie japońską zupę! Najpierw drobno posiekaj młodą cebulę. Tofu jest również krojone, ale według własnych upodobań. Teraz wlej wodę do niezbyt dużego rondla. Następnie wlej sos sojowy i zagotuj powstałą mieszaninę. Następnie dodaj tofu i naszą przygotowaną cebulę i gotuj przez około 3-4 minuty. Zdejmij z ognia. Gdy bulion jest jeszcze gorący, musisz szybko rozpuścić w nim Miso. Cóż, nasza zupa jest gotowa. Możesz podać na stole i zaskoczyć tym daniem nie tylko swoich bliskich i przyjaciół, ale także siebie samą łatwością przygotowania i smakiem tej zupy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Miso - 199   kcal/100g
  • Pasta Miso - 199   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Tofu - 72   kcal/100g

Podobne przepisy