rożki z mięsem

obfity i bardzo aromatyczny makaron z mięsem. To danie pomaga dobrze, gdy nie ma czasu na przygotowanie obiadu. Podczas gotowania makaronu można smażyć mięso z cebulą. Okazuje się bardzo smaczne danie dla wszystkich członków rodziny.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 5 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 36 % 9 g
153 kcal
IG: 13 / 88 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

w osolonej wodzie gotuj rogi do miękkości. Wrzuć je do durszlaka i spłucz pod wodą. Pokrój mięso (u mnie kaczkę) na małe kawałki i posiekaj cebulę w kostkę. Smażyć mięso i cebulę na oleju roślinnym do miękkości. Wymieszaj rożki z mięsem. Umieść gorący makaron na talerzu i posyp posiekaną cebulą. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rożki Makaronowe - 329   kcal/100g

Podobne przepisy