rożki z mięsem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
w osolonej wodzie gotuj rogi do miękkości. Wrzuć je do durszlaka i spłucz pod wodą. Pokrój mięso (u mnie kaczkę) na małe kawałki i posiekaj cebulę w kostkę. Smażyć mięso i cebulę na oleju roślinnym do miękkości. Wymieszaj rożki z mięsem. Umieść gorący makaron na talerzu i posyp posiekaną cebulą. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rożki Makaronowe - 329 kcal/100g