pierogi na mleku

pyszne domowe pierogi! Wszyscy poproszą o suplementy! Ciasto na pierogi na mleku jest bardzo delikatne i miękkie. Praca z nim to przyjemność)) i bardzo, bardzo lubię - takie pierogi nigdy się nie gotują.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 14 g
tłuszcze 8 % 3 g
węglowodany 53 % 19 g
159 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty do testu. Mleko powinno być ciepłe.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W misce musisz przesiać mąkę, dodać sól. Wymieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Robimy dziurę w środku, wlewamy olej słonecznikowy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W innej misce wymieszaj jajko i ciepłe mleko.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej mieszankę jajeczno-mleczną do mąki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Najpierw możesz zagnieść ciasto szpatułką, a następnie położyć na stole i ugniatać rękami, aż ciasto będzie gładko gładkie) w razie potrzeby odkurz stół mąką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po dokładnym ugniataniu ciasta będzie giętkie, elastyczne, nie przykleja się do stołu ani do rąk. Przykryj ręcznikiem i pozostaw na 15 minut. Zajmijmy się mięsem mielonym)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Produkty do mięsa mielonego. Mam filet z kurczaka i cebulę. Możesz wziąć wieprzowinę, wołowinę - co kochasz. I kolejny sekret soczystych pierogów-powinno być dużo cebuli) na 500 gramów mięsa biorę 200 gramów cebuli.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przełóż filety i cebulę przez maszynkę do mięsa, dodaj sól i pieprz i dobrze wymieszaj. Mięso mielone jest gotowe.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź część ciasta i rozwałkuj cienko. Możesz lekko odkurzyć stół mąką.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie za pomocą stosu, szklanki , Formy - co jest-Wytnij kubki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż nadzienie mięsne na każdym kółku. Mocno mocujemy krawędzie, tworząc półksiężyc, a następnie mocujemy końce razem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Oto takie pierogi.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pierogi można zamrozić w zamrażarce (i gotować, kiedy tylko chcesz) lub można je natychmiast ugotować).

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    We wrzącej osolonej wodzie wkładamy pierogi, po ugotowaniu (po wynurzeniu) gotujemy przez 6-7 minut. Pierogi z takiego ciasta nigdy się nie gotują) są gęste i bardzo smaczne)

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Podawaj pierogi na gorąco. Możesz z kwaśną śmietaną, masłem, octem - co lubisz) kochamy z kiszonym ogórkiem)) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal / 100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy