skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty do testu. Mleko powinno być ciepłe.
Krok 2:
W misce musisz przesiać mąkę, dodać sól. Wymieszać.
Krok 3:
Robimy dziurę w środku, wlewamy olej słonecznikowy.
Krok 4:
W innej misce wymieszaj jajko i ciepłe mleko.
Krok 5:
Wlej mieszankę jajeczno-mleczną do mąki.
Krok 6:
Najpierw możesz zagnieść ciasto szpatułką, a następnie położyć na stole i ugniatać rękami, aż ciasto będzie gładko gładkie) w razie potrzeby odkurz stół mąką.
Krok 7:
Po dokładnym ugniataniu ciasta będzie giętkie, elastyczne, nie przykleja się do stołu ani do rąk. Przykryj ręcznikiem i pozostaw na 15 minut. Zajmijmy się mięsem mielonym)
Krok 8:
Produkty do mięsa mielonego. Mam filet z kurczaka i cebulę. Możesz wziąć wieprzowinę, wołowinę - co kochasz. I kolejny sekret soczystych pierogów-powinno być dużo cebuli) na 500 gramów mięsa biorę 200 gramów cebuli.
Krok 9:
Przełóż filety i cebulę przez maszynkę do mięsa, dodaj sól i pieprz i dobrze wymieszaj. Mięso mielone jest gotowe.
Krok 10:
Weź część ciasta i rozwałkuj cienko. Możesz lekko odkurzyć stół mąką.
Krok 11:
Następnie za pomocą stosu, szklanki , Formy - co jest-Wytnij kubki.
Krok 12:
Rozłóż nadzienie mięsne na każdym kółku. Mocno mocujemy krawędzie, tworząc półksiężyc, a następnie mocujemy końce razem.
Krok 13:
Oto takie pierogi.
Krok 14:
Pierogi można zamrozić w zamrażarce (i gotować, kiedy tylko chcesz) lub można je natychmiast ugotować).
Krok 15:
We wrzącej osolonej wodzie wkładamy pierogi, po ugotowaniu (po wynurzeniu) gotujemy przez 6-7 minut. Pierogi z takiego ciasta nigdy się nie gotują) są gęste i bardzo smaczne)
Krok 16:
Podawaj pierogi na gorąco. Możesz z kwaśną śmietaną, masłem, octem - co lubisz) kochamy z kiszonym ogórkiem)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g