zupa serowa z topionego sera przyjaźń z marchewką
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby zrobić zupę serową z marchewką, musisz ugotować marchewki, a następnie zagotować 2 litry wody lub dowolnego bulionu. Drobno posiekaj stopiony ser (możesz go zetrzeć na grubej tarce) i wyślij do wrzącej wody. Przy ciągłym mieszaniu gotuj zupę przez kilka minut. Ugotowane marchewki pokroić w paski i drobno posiekać cebulę i zioła. Następnie marchewki, cebulę i zioła należy zalać bulionem serowym, jednocześnie soląc i pieprząc. Zupa serowa z marchewką jest gotowa, wlać do talerzy i podawać ze śmietaną. Do zupy można dodać krakersy pszenne lub dowolne wędzone mięso.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g