Kisiel dla dzieci

galaretka jabłkowo-dyniowa jest odpowiednia dla dorosłych i dzieci. Aby poprawić smak, najlepiej używać jabłek o kwaśnym i nie Mdłym smaku oraz słodkawej dyni o przyjemnym i wyraźnym aromacie. Wtedy dostaniesz galaretkę ponad wszelkie pochwały. Pamiętaj, aby przygotować taki deser!
SvetlayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 8 g
33 kcal
IG: 38 / 0 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do gotowania bierzemy wszystkie niezbędne składniki wskazane w kompozycji i natychmiast mierzymy ich wymaganą ilość dla wygody.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Myjemy i myjemy dynię. Następnie kroimy go na małe kawałki. Następnie zanurzamy te kawałki w garnku, napełniamy je wodą i wysyłamy na silny ogień. Gotuj i od tego momentu gotuj dynię przez 10-15 minut. Kawałki dyni powinny być miękkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj jabłka, cienko obierz i usuń rdzeń z nasionami. Pokrój na średnie kawałki o dowolnym kształcie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej skrobię do 60 ml zimnej przegotowanej wody i dobrze wymieszaj łyżką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy kawałki dyni będą miękkie, dodaj do nich pokrojone jabłka. Gotuj masę i gotuj przez 5-7 minut na małym ogniu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie dodaj granulowany cukier i kwas cytrynowy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj skrobię i wlej do rondla. Wymieszaj i trzymaj masę na małym ogniu przez około 2-3 minuty. Następnie wyłącz ogień.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Galaretka jabłkowa jest gotowa do spożycia. Można go spożywać w ciepłej i schłodzonej formie, tak jak wolisz.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Miłego apetytu dla Ciebie i Twojej rodziny!

galaretka to najczęściej słodkie, płynne danie o galaretowatej konsystencji podawane na deser. Przygotowuje się go z owoców, jagód, suszonych owoców, zbóż, a nawet warzyw z dodatkiem skrobi i słodzika. Dzięki temu prostemu przepisowi pokazałem ci, jak ugotować galaretkę dla dzieci, wystarczy ją wprowadzić w życie. Rozpieszczaj dzieci tym wspaniałym przysmakiem-choć często są kapryśne o jedzeniu, na pewno nie odmówią tego galaretki, podobnie jak dorośli. Pobudza apetyt swoim jasnym i kolorowym wyglądem oraz niesamowitym aromatem. A ile w nim korzyści-to bez żadnych sporów! Możesz podawać na śniadanie lub podwieczorek, z czymś pysznym (na przykład z krakersami) lub po prostu. Nadal będzie pyszne! Poczęstunek w stu procentach!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy