skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do gotowania bierzemy wszystkie niezbędne składniki wskazane w kompozycji i natychmiast mierzymy ich wymaganą ilość dla wygody.
Krok 2:
Myjemy i myjemy dynię. Następnie kroimy go na małe kawałki. Następnie zanurzamy te kawałki w garnku, napełniamy je wodą i wysyłamy na silny ogień. Gotuj i od tego momentu gotuj dynię przez 10-15 minut. Kawałki dyni powinny być miękkie.
Krok 3:
Umyj jabłka, cienko obierz i usuń rdzeń z nasionami. Pokrój na średnie kawałki o dowolnym kształcie.
Krok 4:
Wlej skrobię do 60 ml zimnej przegotowanej wody i dobrze wymieszaj łyżką.
Krok 5:
Gdy kawałki dyni będą miękkie, dodaj do nich pokrojone jabłka. Gotuj masę i gotuj przez 5-7 minut na małym ogniu.
Krok 6:
Następnie dodaj granulowany cukier i kwas cytrynowy.
Krok 7:
Wymieszaj skrobię i wlej do rondla. Wymieszaj i trzymaj masę na małym ogniu przez około 2-3 minuty. Następnie wyłącz ogień.
Krok 8:
Galaretka jabłkowa jest gotowa do spożycia. Można go spożywać w ciepłej i schłodzonej formie, tak jak wolisz.
Krok 9:
Miłego apetytu dla Ciebie i Twojej rodziny!
galaretka to najczęściej słodkie, płynne danie o galaretowatej konsystencji podawane na deser. Przygotowuje się go z owoców, jagód, suszonych owoców, zbóż, a nawet warzyw z dodatkiem skrobi i słodzika. Dzięki temu prostemu przepisowi pokazałem ci, jak ugotować galaretkę dla dzieci, wystarczy ją wprowadzić w życie. Rozpieszczaj dzieci tym wspaniałym przysmakiem-choć często są kapryśne o jedzeniu, na pewno nie odmówią tego galaretki, podobnie jak dorośli. Pobudza apetyt swoim jasnym i kolorowym wyglądem oraz niesamowitym aromatem. A ile w nim korzyści-to bez żadnych sporów! Możesz podawać na śniadanie lub podwieczorek, z czymś pysznym (na przykład z krakersami) lub po prostu. Nadal będzie pyszne! Poczęstunek w stu procentach!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g