zupa rybna z ucha leszcza
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty potrzebne do przygotowania zupy.
Krok 2:
Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę, zalać wodą i podpalić.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce, drobno posiekaj cebulę. Do zupy włożyć warzywa, liść laurowy, pieprz.
Krok 4:
Przepłucz proso, gdy zupa się zagotuje, dodaj do niej proso. Posolić.
Krok 5:
Smalec pokroić na małe kawałki, włożyć do zupy.
Krok 6:
Kiedy zupa będzie gotowa. Wkładamy do niego głowę leszcza. Najpierw rybę należy dobrze umyć, aby usunąć skrzela i oczy. Pozwól zupie się zagotować.
Krok 7:
Zdejmij zupę z ognia, odstaw na 5 minut i podawaj, rybę należy wyciągnąć. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Leszcz suszony - 221 kcal/100g
- Leszcz wędzony na gorąco - 172 kcal/100g
- Leszcz gotowany - 126 kcal/100g
- Leszcz świeży - 105 kcal/100g
- Leszcz wędzony na zimno - 160 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g