skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kotlety z saury w puszkach? Przygotuj składniki. Aby przygotować paszteciki z saury w puszkach, potrzebujemy: 1 puszka saury w puszkach w oleju; ryż; ziemniaki: koperek; sól; mielony czarny pieprz i bułka tarta.
Krok 2:
Wyjmij Saurę ze słoika, usuń duże kości. Rozgnieć rybę widelcem na małe kawałki.
Krok 3:
Posortuj ryż, dokładnie spłucz i gotuj do miękkości. Gotowy ryż wrzuć do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć.
Krok 4:
Ziemniaki ugotuj w skórce, ostudź i zetrzyj na grubej tarce.
Krok 5:
Umyj koperek, osusz i drobno posiekaj.
Krok 6:
W misce połącz konserwy rybne, ryż, gotowane ziemniaki. Sól, pieprz.
Krok 7:
Dokładnie ugniataj mięso mielone rękami.
Krok 8:
Z powstałej masy uformuj podłużne placki. Obtocz placki ze wszystkich stron w bułce tartej.
Krok 9:
Na patelni rozgrzej olej roślinny i usmaż kotlety z obu stron na złoty kolor.
Krok 10:
Podawaj kotlety na gorąco z dowolnym dodatkiem. Nawiasem mówiąc, po schłodzeniu są również pyszne. Smacznego!
ciastka rybne to pożywne, ale dietetyczne danie. Przygotowywane są głównie z mięsa mielonego, rzadziej z drobno posiekanego fileta, ale istnieje inny sposób. Możesz zrobić apetyczne, obfite kulki z przedmiotu obrabianego. Kotlety z saury w puszkach z ryżem są bardzo smaczne. To danie jest ekonomiczne, a co najważniejsze, łatwe do przygotowania, ponieważ aby zrobić mięso mielone, możesz obejść się bez maszynki do mięsa. I nawet początkujący kucharze mogą poradzić sobie z zadaniem.
do mielonego kotleta można również dodać drobno posiekaną i uratowaną cebulę na oleju roślinnym.
aby utrzymać surową masę i ułatwić rzeźbienie produktów, moczyć przez pół godziny w lodówce. Niestety nie miałem czasu - musiałem szybko przygotować obiad. I tak jeden kotlet cały czas starał się rozpadać podczas formowania, smażenia i wyjmowania go z patelni. Ogólnie rzecz biorąc, jeśli można schłodzić mięso mielone, lepiej to zrobić. Łatwiej będzie go wyrzeźbić, a potem się nie rozpadnie.
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! Aby dania z ryżem były niezmiennie smaczne, przeczytaj artykuł o zawiłościach wyboru ryżu i sekretach jego przygotowania .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g